Ervaringen

Ervaringen van patiënten

“Ik durf weer ongeremd te lachen en te praten”

Lippen

Cherish, 24 jaar


De bovenlip van Cherish viel erg naar binnen en daar heeft ze altijd veel last van gehad. Sommige mensen pestten haar er zelfs mee en deden haar na. Ze nam zelfs een lippiercing om de aandacht van haar bovenlip af te leiden. Jarenlang liep ze rond met het idee om er iets aan te laten doen, maar uit angst had ze nooit de stap gezet.

Cherish: “Je hoort soms enge verhalen over inspuitingen met slechte stoffen, die helemaal verkeerd uitpakken. Tot mijn moeder over Stylage hoorde, en dat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is. Toen durfde ik de stap te zetten.

Ik kan echt niet uitleggen hoe blij ik ben met het eindresultaat. Het verschil is zo groot, en toch nog steeds natuurlijk. Ik hoef me eindelijk niet meer te schamen en durf ongeremd te praten en te lachen. Ik ben veel zelfverzekerder geworden. Vroeger durfde ik eigenlijk niet op foto’s, en trok ik maar een duckface als ik er echt niet onderuit kon. Nu kan ik niet wachten om mooie foto’s te maken. Misschien ga ik wel een fotoshoot doen.”

“De kuil onder mijn ogen is weg”

Traangoot

Nienke, 32 jaar


Nienke had het gevoel dat ze er altijd zo vermoeid uit zag:

“Ik stoorde me enorm aan mijn wallen. Iedere keer als in de spiegel, of in de weerspiegeling van het raam van de tram naar mezelf keek, kon ik alleen maar wallen zien. Ik heb het geprobeerd te verbergen met make-up, maar dat helpt maar een klein beetje. Andere mensen viel het niet op, het was echt iets waar ik zelf een hekel aan had. Na de behandeling, waarbij Stylage in het gebied van mijn traangootjes is gespoten, zag ik er een stuk wakkerder uit. Ik vind het heel mooi geworden, een duidelijk verschil. Voor mijn gevoel is de kuil onder mijn ogen weg en zie ik er een stuk frisser uit.”

“Ik zie er een stuk uitgeruster uit”

Neuslippenplooi en volume

Magda, 53 jaar


Magda stoorde zich aan haar diepe groef in de neuslippenplooi en het volumeverlies in haar wangen:

“Ik ging er toch echt als 53 uit zien, en dat vond ik erg jammer. M’n huid ging overal een beetje hangen, wat me zo oud maakte. Ik hoefde echt geen 20 meer te lijken, maar een zachtere uitstraling was heel welkom. Met het resultaat ben ik heel tevreden. De hele diepe groef is er uit en dat maakt dat ik er een stuk uitgeruster uitzie. Het is niet een enorm grote verandering, maar dat vind ik ook wel weer fijn. Niet iedereen hoeft het te zien. Maar ik word er in ieder geval heel vrolijk van.”

“Je kunt eigenlijk niet zien dat ik iets heb gedaan, ik zie er gewoon een stuk frisser uit”

Rookerslijntje boven de lippen

Jose, 51 jaar


Jose had last van rokerslijntje boven haar lippen:

“Het gekke is dat ik helemaal niet rook. En ik drink ook nooit uit een rietje, het is gewoon echt de bouw van mijn huid. Daarbij komt dat ik nog wel eens verschil in gewicht. De ene keer weeg ik wat meer dan de andere keer en ben laatst weer wat kilo’s afgevallen. Daardoor is mijn huid ook wat slapper geworden. Het is niet een extreem probleem, maar ik vind het er zo ouwig en in elkaar gefrommeld uitzien.

“Ik heb een jonger en ronder gezicht gekregen”

Volume

Robin, 42 jaar


Robin had erg last van volumeverlies in haar gezicht, vooral bij haar slapen en wangen:

“De 40 is me zogezegd echt op gaan breken. De afgelopen 3 jaar kreeg ik steeds vaker vragen of het wel goed met me ging, of ik stress had of dat ik afgevallen was. Maar dat was allemaal niet het geval. De bottige structuur die onder mijn ooit gezonde toet tevoorschijn kwam, vond ik verschrikkelijk.”

Tijdens de behandeling heeft Robin een behoorlijke hoeveelheid Stylage bij haar wangen en slapen geïnjecteerd gekregen. Het resultaat heeft Robin erg blij gemaakt: “Ik vind het gewoon bizar hoe mooi het is geworden. Ik heb een jonger en ronder gezicht, met een veel rustigere uitstraling. Vriendinnen zien echt weer de Robin die ik was terug. Nu merk ik pas hoeveel het eigenlijk met me deed. Ik dacht er weinig last van te hebben, maar het maakte me eigenlijk soms best onzeker. Ik kijk nu iedere dag in de spiegel met zoveel blijdschap. Ik sta uitgebreid te lachen en heb dan een paar bolle konen, die ik gewoon vast kan pakken. Ik ga de behandeling zeker weten herhalen als het nodig is. Hopelijk kan ik het dan met een kleine touch-up bijhouden, want ik wil nooit meer terug naar hoe het was.”

“Niemand kon aangeven wat er werkelijk was veranderd, maar iedereen vertelde me dat ik er beter uitzag.”

Volume

Alexandra, 42 jaar:


“De laatste jaren begon mijn gezicht steeds meer volume te verliezen. Door de holle wangen zag ik er onaatrekkelijk en oud uit. Mijn gezicht kon wel een correctie gebruiken. Samen met mijn arts heb ik besloten dat ik Stylage XL wilde proberen. De hele ingreep duurde minder dan 15 minuten en de effecten waren meteen zichtbaar. Mijn gezicht zag er weer gezond en aantrekkelijk uit.

De contouren van mijn gezicht waren scherper, het gebied rond de ogen gaf me geen droevige blik meer en de rimpels rond mijn neus en lippen waren kleiner. Met slechts weinig make-up op de blauwe plek rond de injectiepunten ging ik vlak na de ingreep weer naar mijn werk. Niemand kon aangeven wat er werkelijk was veranderd, maar iedereen vertelde me dat ik er beter uitzag. Dat ik eindelijk goed was uitgerust.”

“Dankzij Stylage Lips zijn mijn lippen nu mooier dan ooit.”

Lippen

Julia, 34 jaar


“Mijn lippen waren al redelijk vol en ik wilde ze niet te groot maken. Mijn arts raadde me Stylage aan, een behandeling om lippen het meest natuurlijke effect te geven en mijn lippen jonger te laten lijken.

De ingreep was vrijwel pijnloos, omdat ik vooraf een plaatselijke verdoving had gekregen. Het eerste dat mijn arts en ik deden, was het uiteindelijk te behalen effect bepalen. Natuurlijk rekening houdend met de natuurlijke vorm van mijn lippen. Ik besloot dat ik de lipcontour wilde verbeteren en versterken.

De hele ingreep duurde misschien 15 minuten. Mijn lippen waren een paar uur lang gezwollen na de ingreep, net als na een bezoek aan de tandarts. Maar dat duurde niet lang. Dankzij Stylage Lips zijn mijn lippen mooier dan ooit!”

“De Stylage Hydromax behandeling was een zeer prettige verrassing.”

Mesotherapie

Helen, 37 jaar


“Een vriend van me raadde me mesotherapie aan. Ik heb namelijk altijd al een droge huid gehad. Blootstelling aan de zon en de hele tijd druk in de weer zijn vooroorzaakte fijne lijntjes op mijn huid. Hydraterende producten, zelfs producten van topmerken, konden mijn probleem niet oplossen.

De Stylage Hydromax behandeling was een zeer prettige verrassing. Na de eerste behandeling kon ik al voelen dat mijn huid gehydrateerd was van binnenuit. Week na week werd mijn huid gladder en steviger. Het voelde gewoon super! Zelfs mijn favoriete moisturizer begon beter te werken. Ik ga de behandeling zeker herhalen, zodra ik voel dat mijn huid weer droog gaat aanvoelen.”

“Nu ziet mijn gezicht er veel jonger uit en voel ik me veel beter.”

Neuslippenplooi

Anna, 42 jaar


“Mijn gezicht zag er vermoeid uit, zelfs na een vakantie. Ik begon me onaantrekkelijk te voelen door de rimpels rond mijn lippen en onder mijn ogen. Mijn arts raadde me Stylage aan, omdat ik een natuurlijke correctie wilde. Ik wilde dat mijn gezicht er weer gezond en stralend uitzag. De ingreep was pijnloos en het effect wat direct zichtbaar. Mijn gezicht zwol achteraf niet eens op en ik kon dezelfde dag weer gaan werken.

Ik was erg blij met de ingreep en na een week zag ik er nog beter uit! De arts legde me uit dat Stylage zich de paar dagen na de ingreep aanpast aan de lichaamstemperatuur en water aantrekt, waardoor dit optimaal werkt. Nu ziet mijn gezicht er veel jonger uit en voel ik me veel beter.”

“Ik heb geen moeite meer om in de spiegel te kijken”

Volume

Olaf


Een patient die veel baat heeft gehad bij behandeling met Stylage is Olaf. Olaf had door langdurige ziekte en medicijngebruik veel last van vet- en spierverlies (lipoatrofie) in het gezicht.

Olaf vertelt waarom hij hier wat aan wilde doen: “Je wilt niet dat iedereen ziet dat je ziek bent. Je krijgt medeleven waar je niet altijd op zit te wachten. Ik heb geprobeerd om het er weer aan te eten, maar zo werkt het helaas niet. Het stoorde me continu en uiteindelijk heb ik de stap gewaagd om er wat aan te doen.”

Niet pijnlijk
De behandeling was niet pijnlijk ervoer Olaf. “Ik ben wel wat gewend door mijn ziekte. Natuurlijk was het niet echt een prettig gevoel. Maar ik wacht nog steeds op het prikje! Na de behandeling heb ik behoorlijk wat last gehad van blauwe plekken. Ik begreep dat dit normaal gesproken niet het geval is. Maar door mijn spierverlies kon Stylage niet onder de spier worden gespoten en had ik wat meer last van bijwerkingen. Ik heb het iedere dag voorzichtig gemasseerd en Arnicazalf gebruikt.”

Eigen expressie
“Ik ben erg blij met het resultaat. Ik heb nog steeds mijn eigen expressie, het is een niet te extreme verandering. Mijn wangen zijn een stuk minder dun en mijn uitdrukking is minder hard geworden. Mensen vinden dat ik er frisser uit zie, alsof ik ontspannen ben terug gekomen van vakantie.”

Verwerking
“Zelfverzekerd zou ik mezelf nog niet willen noemen. Het gaat wel veel beter nu. Ik moet oppassen dat ik me nu niet ga storen aan de rimpels rondom mijn ogen. Zo verleg je het probleem. Ik moet alles nog even verwerken Maar ik heb geen moeite meer om in de spiegel te kijken.”

Artsen aan het woord

“Geen plastic fantastic maar een natuurlijk resultaat!”

Interview met Annika de Jong, cosmetisch arts bij Natuurlijk Jong


In de kop van Noord-Holland zit een bijzondere praktijk: Natuurlijk Jong!. De artsen van Natuurlijk Jong! doen diverse huidbehandelingen zoals injectables en kleine chirugische ingrepen waaronder ooglidcorrecties. Natuurlijk Jong! wordt gerund door twee zussen: Annika en Sylvie. Na gestart te zijn vanuit de huisartspraktijk van Sylvie is het team van Natuurlijk Jong! sinds 1 mei 2014 in een mooie nieuwe praktijk aan de Korteling 1 in Midwoud getrokken. We praten met Annika over hun ervaringen met Stylage.

Wat zijn interessante toepassingen van Stylage?
“In Noord-Holland Noord komen de meeste mensen voor behandeling van de gebruikelijke indicaties zoals lippen, mondhoekjes en neuslippenplooi. Mensen zijn dan verrast om te horen dat een neuslippenplooi mooi behandeld kan worden met een volumebehandeling van de jukbeenderen. Soms hebben mensen meer specifieke vragen, zoals een neuscorrectie met fillers of behandeling van de hals of handen. Het is prachtig om te zien dat bijvoorbeeld bij de correctie van een neus een klein beetje Stylage al een heel mooi effect kan worden bewerkstelligd.”

Gebruik je Stylage ook in combinatie met andere behandelingen?
“Botuline toxine gebruiken we voor de zogenaamde dynamische rimpels; zoals de frons, voorhoofd en kraaienpootjes. Een botuline toxine behandeling van de kraaienpootjes in combinatie met Stylage voor de fijne lijntjes geeft een heel mooi resultaat.”

Rust er nog een taboe op cosmetische behandelingen in jullie regio?
“Ja, dat geldt wel voor de injectables, dat is nog relatief onbekend en ongewoon hier. Het laten doen van een ooglidcorrectie is wel algemeen geaccepteerd, misschien ook omdat mensen daar vaak klachten van hebben zoals hoofdpijn en vermoeide ogen. Maar als patiënten dan eenmaal het vertrouwen in Natuurlijk Jong! hebben door het mooie resultaat van de ooglidcorrectie, raken ze vaak ook geïnteresseerd in injectables. We kunnen de mensen dan het doel van injectables uitleggen: geen plastic fantastic maar een natuurlijk resultaat.”

Lees meer over de Stylage ervaring van Natuurlijk Jong!
Ga voor meer informatie naar www.natuurlijkjong.nl

''Als je je beter voelt, zie je er beter uit''

Interview met Pamela Willekens, cosmetisch arts


Pamela Willekens is als cosmetisch arts werkzaam in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, de ACCZ klinieken in Zevenaar in Zeist en ze heeft een praktijk aan huis in België. Zij is een erg ervaren Stylage gebruiker, ze traint ook alle nieuwe artsen die met Stylage gaan werken in Nederland. We praten met haar over cosmetische behandelingen en interessante toepassingen van Stylage.

Hoe is het algemene gevoel over injectables in Nederland?
“Vroeger was een cosmetische behandeling een taboe in Nederland, maar je merkt echt dat dit snel verandert. Mensen worden er veel opener over, vrouwen praten er over met hun vriendinnen en er is veel over te lezen en te horen in de media. Zo krijg ik regelmatig mensen in mijn kliniek die een tip hebben gekregen van hun zusje, of die hebben gekeken naar het programma ‘Gewoon mooier’ op televisie.

Wat is jouw doel bij een behandeling?
“Het is heel belangrijk om een natuurlijk en opvallend resultaat te behalen. Mensen moeten hun identiteit behouden en niet een compleet ander iemand worden. Ik wil iemands beste punten naar boven halen en ik merk dat mensen dat uiteindelijk zelf eigenlijk ook heel graag willen. Patiënten komen bij me en geven aan dat ze er moe uitzien en lijntjes hebben. Ze willen er eigenlijk uitzien als zichzelf, maar dan vijf of tien jaar geleden. Stylage kan daar goed bij helpen. Je ziet er jonger en frisser uit.”

Krijg je wel eens bijzondere verzoeken van mensen?
“Soms komt iemand de kliniek binnen met een foto van Jessica Alba of van Angelina Jolie met de vraag of ze er zo uit kunnen zien. Dat soort verzoeken moet ik de patient dan echt afraden. Dan moet je zo veel behandelingen doen, dat het onverantwoord wordt. Het is ook nog eens zo dat de lippen van Angelina Jolie heel mooi zijn in haar gezicht, maar in een ander gezicht misschien helemaal niet passen.

Pamela vertelt verder over de interessante toepassingen van Stylage.