Annika (cosmetisch arts)


Interview met Annika de Jong, cosmetisch arts bij Natuurlijk Jong!

“Geen plastic fantastic maar een natuurlijk resultaat!”

In de kop van Noord-Holland zit een bijzondere praktijk: Natuurlijk Jong!. De artsen van Natuurlijk Jong! doen diverse huidbehandelingen zoals injectables en kleine chirugische ingrepen waaronder ooglidcorrecties. Natuurlijk Jong! wordt gerund door twee zussen: Annika en Sylvie. Na gestart te zijn vanuit de huisartspraktijk van Sylvie is het team van Natuurlijk Jong! sinds 1 mei 2014 in een mooie nieuwe praktijk aan de Korteling 1 in Midwoud getrokken. We praten met Annika over hun ervaringen met Stylage.

Wat is jullie benadering bij injectable behandelingen?

“Het belangrijkste is dat we gaan voor een natuurlijk resultaat. We halen de sterke punten van iemand naar voren, zonder dat te zien is dat er injectables zijn gebruikt. Het resultaat is dan een frisser, uitgerust uiterlijk, dat echt bij iemand past. We spuiten niet zo maar ieder rimpeltje weg.”

Werk je graag met Stylage?

“Voor een arts is het een fijn product om mee te werken. De verschillende varianten, van S tot XXL, geven je veel mogelijkheden. Zo gebruiken we veel Stylage M in combinatie met Stylage L voor de diepere neusmondplooi (nasolabiale lijn), maar ook veel Stylage XL voor volumebehandelingen. Een Stylage S kun je weer goed toepassen bij de lippen en fijne liplijntjes. Ik heb ook andere hyaluronzuren geprobeerd, maar kom steeds terug bij Stylage, vanwege de mooie resultaten en daardoor tevreden klanten.”

Wat zijn interessante toepassingen van Stylage?

“In Noord-Holland Noord komen de meeste mensen voor behandeling van de gebruikelijke indicaties zoals lippen, mondhoekjes en neuslippenplooi. Mensen zijn dan verrast om te horen dat een neuslippenplooi mooi behandeld kan worden met een volumebehandeling van de jukbeenderen. Soms hebben mensen meer specifieke vragen, zoals een neuscorrectie met fillers of behandeling van de hals of handen. Het is prachtig om te zien dat bijvoorbeeld bij de correctie van een neus een klein beetje Stylage al een heel mooi effect kan worden bewerkstelligd.”

Gebruik je Stylage ook in combinatie met andere behandelingen?

“Botuline toxine gebruiken we voor de zogenaamde dynamische rimpels; zoals de frons, voorhoofd en kraaienpootjes. Een botuline toxine behandeling van de kraaienpootjes in combinatie met Stylage voor de fijne lijntjes geeft een heel mooi resultaat.”

Wie zijn je klanten?

“Dat is heel divers. We hebben een groep jongere dames die voor preventieve behandelingen komen. En de wat oudere dames voor de volumebehandelingen. Heren komen voornamelijk in onze praktijk voor de ooglidcorrecties, die we ook uitvoeren. We werken ook veel samen met schoonheidssalons in de omgeving, die naar ons doorverwijzen.”

Rust er nog een taboe op cosmetische behandelingen in jullie regio?

“Ja, dat geldt wel voor de injectables, dat is nog relatief onbekend en ongewoon hier. Het laten doen van een ooglidcorrectie is wel algemeen geaccepteerd, misschien ook omdat mensen daar vaak klachten van hebben zoals hoofdpijn en vermoeide ogen. Maar als patiënten dan eenmaal het vertrouwen in Natuurlijk Jong! hebben door het mooie resultaat van de ooglidcorrectie, raken ze vaak ook geïnteresseerd in injectables. We kunnen de mensen dan het doel van injectables uitleggen: geen plastic fantastic maar een natuurlijk resultaat.”

Wat is jullie plan voor de toekomst met Natuurlijk Jong!?

“We groeien op het moment goed, zeker ook op de injectables. Dit willen we de komende jaren nog verder uitbreiden. We doen regelmatig trainingen om ons steeds verder te specialiseren in alle indicaties en mogelijkheden die injectables bieden. Uiteindelijk is ons doel om binnen Natuurlijk Jong! een compleet plaatje aan medische huidbehandelingen aan te bieden, met bijvoorbeeld laserbehandelingen erbij.”


Meer informatie over Natuurlijk Jong! via Natuurlijkjong.nl