De perfecte lippen

Lippen komen in veel verschillende maten en iedereen vindt iets anders mooi. Soms is het een trend om je lippen een bepaalde kleur of vorm te geven. Nu zijn bijvoorbeeld de volle lippen van Kylie Jenner het ideaalbeeld voor veel jonge meiden, terwijl ‘oudere’ vrouwen een natuurlijke uitstraling veel mooier vinden. De perfecte lippen bestaan dus niet. Het gaat erom wat jij mooi vindt!

Gulde snede verhouding

Mooie, volle lippen is wat de meeste mensen willen. Als het er maar natuurlijk uitziet en bij het gezicht past. Maar wat is mooi, en wat past bij jou? De arts werkt vaak met de gulde snede verhouding. De gulde snede is een wiskundige vergelijking om de ‘perfecte verhoudingen’ te meten. Deze verhouding is ongeveer 3:2. Dat betekent dat je onderlip ongeveer 1,5 keer zo groot moet zijn als je bovenlip.

Rood, de kleur van jouw liefde

Rode lippen worden vaak geassocieerd met sexy. Dit komt doordat lippen van nature al wat roder zijn. Er liggen namelijk veel bloedvaten dicht tegen het huidoppervlakte aan. Wanneer je opgewonden bent, worden je bloedvaten wijder, en je lippen roder. Een teken aan de mannen dat je interesse hebt.

Cupidoboog

De cupidoboog is het hartvormige deel van je bovenlip. Er zijn onderzoeken die aantonen dat je aantrekkelijker bent als je een mooi gevormde cupidoboog hebt. Helaas wordt de boog minder zichtbaar naarmate je ouder wordt.

Creëer jouw perfecte lippen

Als je niet tevreden bent met jouw lippen, kun je daar tegenwoordig van alles aan laten doen.

Heb je dunne lippen of een onduidelijke cupidoboog, dan kun je deze bijtekenen voor een voller effect. Ga er na het tekenen met een lipstick in je natuurlijke kleur er overheen. Zo zie je geen verschil tussen je lippen en wat bijgetekend is. Dit is wel iets wat je dagelijks zult moeten doen.

Wil je liever niet bijtekenen en vraag je om een langer durende oplossing, vraag je arts dan naar Stylage Special Lips. Met de filler kun je ongeveer 6 maanden van volle lippen en een mooie cupidoboog genieten.

Comments are closed.