Mannitol bestrijdt vrije radicalen

Mannitol bestrijdt vrije radicalen

Vrije radicalen zijn een grote bedreiging voor een stralende huid. Vrije radicalen komen bijvoorbeeld vrij bij blootstelling aan UV straling, luchtvervuiling of roken. Het zijn erg agressieve stofjes, die in staat zijn om huidcellen te vernietigen en houdveroudering te veroorzaken.

Injectie

Vrije radicalen, die zich in de huid bevinden, komen vrij tijdens het injecteren met hyaluronzuur. Vanwege de negatieve invloed van vrije radicalen op je huid ontstaan daardoor soms roodheid en zwellingen na de behandeling. Ook het hyaluronzuur zelf wordt aangevallen door de vrije radicalen, waardoor de filler kan worden afgebroken, voordat het zijn effect heeft kunnen doen.

Strijd op moleculair niveau

In alle varianten van Stylage is Mannitol verwerkt. Mannitol, een anti-oxidant die van nature voorkomt in fruit en groenten, vermindert de negatieve effecten van vrije radicalen. Op moleculair niveau bestrijdt Mannitol de vrije radicalen en wint uiteindelijk de strijd. Daarom dus minder kans op roodheid en zwellingen na de behandeling en je huid is beschermt tegen afbraak van de filler. Zo heb je nog langer plezier van je behandeling!

Comments are closed.