Volume is de sleutel voor een jonge uitstraling

Volume is de sleutel voor een jonge uitstraling

Aleida Dijkstra, dermatoloog en eigenaresse van huidkliniek Skinnocence, vertelt wat er met de huid gebeurt als deze ouder wordt, maar ook hoe je met behulp van fillers er jonger en vitaler uit kunt zien.

Vaarwel collageen

“Iedereen wil mooi en elegant ouder worden. Rimpels en een hangende huid passen daar niet bij. Patiënten vragen mij of ik hun rimpels kan opvullen of wegwerken, zodat ze er weer jong uit zien. Wat mensen niet beseffen, is dat er veel meer bij komt kijken dan even een rimpel opvullen.

Huidveroudering wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Zwaartekracht, het verlies van collageen, verlies en verplaatsing van vetweefsel, stress en zon zijn maar een paar oorzaken. Er ontstaan rimpels doordat de huid minder volume heeft, er wordt minder collageen aangemaakt en de huid verzakt doordat deze minder elastisch wordt.

Hamsteren

Rimpels en volumeverlies zorgen er dus voor dat je er ouder uit ziet dan dat je werkelijk bent. Dit wordt versterkt doordat ook het bot veranderd. Het bot krimpt waardoor met name de oogkas wijder wordt, met wallen als resultaat. Ook bij de slaap ontstaan er holtes en krijg je last van hamster- of ingevallen wangen. Hierdoor zie je er soms vermoeid uit.

Ik wil patiënten graag hun jeugdigheid teruggeven. Iemand van 60 jaar zal er nooit meer uit zien als iemand van 30 jaar, maar er uitzien als een gezonde, vitale 60 jarige is absoluut haalbaar.

Meer volume

Ik kijk heel goed naar het gezicht. Iedereen is anders en heeft een andere behandeling nodig. Belangrijkste is om de verhoudingen in het gezicht goed te bewaren, het moet er niet onnatuurlijk uit gaan zien. Om een jeugdige uitstraling te krijgen, breng ik het volume terug. Dit doe ik met Stylage volume fillers. Door holtes bij de slaap en rond de wenkbrauwen op te vullen komt de huid wat strakker te staan. Hierdoor verminderen rimpels rond de mond. Ook breng ik wat hyaluronzuur aan in het gebied voor het oor, resultaat is een liftend effect bij de kaaklijn.

Pest de huid strak

Doordat er na de behandeling meer volume is rond de ogen en bij de wangen en de hangende huid bij de kaaklijn verminderd is, krijgt het gezicht weer een V-vorm en zie je er jonger en minder vermoeid uit.

Een groot voordeel van Stylage is dat het effect van de behandeling lang aanhoudt. Hyaluronzuur wordt na een aantal maanden weer opgenomen door het lichaam. Doordat ik met een Stylage behandeling de huid ‘pest’, wordt het lichaam gestimuleerd om zelf ook hyaluronzuur aan te maken en ontstaan er minder snel nieuwe rimpels.

Meer informatie over Stylage behandelingen bij Skinnocence via aleidadijkstra.nl.

Comments are closed.