Wat is het verschil tussen Botox en fillers?

Wat is het verschil tussen Botox en fillers?

Er bestaan nogal wat misverstanden rondom het verschil tussen Botox en fillers. Sommige mensen hebben het wel eens over ‘Botox lipjes’, maar bij een lipvergroting wordt nooit Botox gebruikt. Het zijn beide injectables, en artsen zetten ze allebei in om huidveroudering tegen te gaan. Maar ze pakken beide een ander type rimpel aan.

Botox voor dynamische rimpels

Botulinetoxine (beter bekend als Botox) gebruiken we voor het behandelen van ‘dynamische rimpels’ (frons, kraaienpootjes), die zich voornamelijk in de bovenste helft van het gezicht bevinden. Deze rimpels worden door spieren aangestuurd. De Botox wordt dan ook in de spier geprikt, waardoor de spier stil wordt gelegd en de rimpel verdwijnt. Botox kan ook worden toegepast bij andere indicaties dan rimpels, zoals bijvoorbeeld tegen overmatig zweten in de oksels, migraine of tandenknarsen. Botulinetoxine is een neurotoxisch gif, wat betekent dat de stof de werking van het zenuwstelsel kan beïnvloeden.

Fillers voor statische rimpels

Fillers zoals Stylage worden gebruikt voor ‘statische rimpels’ (mondneusplooi, rokerslijntjes), deze rimpels bevinden zich vaak in de onderste helft van het gezicht. Denk hierbij aan de rimpels vanaf de wallen en de slapen naar beneden in het gezicht. Maar ook andere plaatsen dan het gezicht kunnen worden behandeld met fillers, denk bijvoorbeeld aan het decolleté en de handen. De genoemde rimpels worden vaak veroorzaakt door volumeverlies in de huid. Met de filler wordt de rimpel opgevuld, of de filler zorgt voor een liftend effect. De Stylage fillers zijn gemaakt op basis van Hyaluronzuur; een stof die van nature in het lichaam voorkomt, onder andere in de huid.

Meer informatie

Wil je meer weten over de verschillen tussen Botox of fillers, of de werking van Stylage? Vraag het je Stylage arts!

Comments are closed.